De dag begon met regen. In mezelf bad ik dat het niet zou regenen tijdens het uitdelen van de rozen. Naar deze dag had ik lang uitgekeken!

Ilja 14 jaar

Ik vond de rozenactie een toffe ervaring.

Daniël 14 jaar

De rozenactie van 2 jaar geleden vond ik al een succes. Maar dit jaar was het nog 's toffer.

Beny 16 jaar

Het was geweldig om te zien dat sommige mensen echt blij werden toen ze een roos ontvingen.

Efraïm 16 jaar

Al van 's ochtends ging Wilda aan de slag om de 2.000 kaartjes te voorzien van een lintje. 's Middags zijn de leerlingen mee komen helpen. Gelukkig maar dat Wilda er zo vroeg mee begon, want op het einde van de dag was alles precies op tijd klaar. 

Tijdens de voorbereiding met de lintjes knippen en de rozen klaar te maken, werkten we goed samen.

Ilja 14 jaar

Maandag14 februari deden wij (safe college) een rozenactie met 2000 rozen. De rozenactie

was niet alleen maar om valentijn te vieren maar ook om de mensen te laten weten dat zelfs als ze alleen zijn, of als hun vrienden hun hebben gedumpt, ze nog altijd geliefd zijn, elke dag door God uit de hemel. Wij willen met deze

actie jullie laten weten dat als jullie zich alleen voelen dat God er altijd is. Je ziet hem misschien niet, maar hij zit in je hart en als je op God vertrouwt, zal God je aanvaarden in zijn huis.

Jean-Laurent 12 jaar

 Jammer genoeg begon het weer te regenen. Toen we eenmaal klaar waren met de voorbereiding, stopte het met regenen. We zongen samen nog een lied en baden dat God ons de juiste woorden in onze mond zou leggen.

Ilja 14 jaar

De kleurenvariatie was ook super. De ene vond een rode roos mooier, de andere had liever een witte.

Natan 16 jaar


Ondanks de slechte weersvoorspelling was de hemel nog helder blauw.

Hierdoor konden we buiten zitten om de rozen gereed te maken. Maar terwijl we dit deden begon het toch plots hard te regenen. We moesten hierdoor alles weer naar binnen verplaatsen. Toen we klaar waren met de rozen te voorzien van een kaartje en we ze dus gingen uitdelen, stopte het met regenen. Daardoor konden we met zon en goed weer de rozen uitdelen.

Efraim 16 jaar

We verdeelden ons in verschillende groepjes en gingen de straat op. In het begin vond ik het spannend om naar mensen toe te stappen, maar dat veranderde al snel. Ik werd er zelf blij van om de mensen blij te zien. Vooral als de mensen verbaasd waren en zeiden: “Oh is dat voor mij? Amai das lief!”. Ik vond het fijn om de mensen iets over Gods liefde mee te geven! 

Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en daar ben ik best trots op :)

Ilja 14 jaar

Je zag heel blije gezichten als je de roos gaf aan iemand. Soms was de reactie: 'oooh dank je wel das super lief,' of 'amai da's cute', of ook 'ooh ik voel me heel eenzaam' en 'Ik hoopte echt dat iemand mij een roos zou geven en nu geef jij mij er één'.

Daniël 14 jaar

Een vrouw van in de veertig aan wie ik een roos gaf en waartegen ik zei je bent geliefd kon het bijna niet geloven. Ze zei dat in heel haar leven nog nooit iemand zoiets voor haar had gedaan. Ik vind het zo bijzonder dat we voor mensen iets kunnen betekenen en iets van Jezus' liefde kunnen laten zien door een simpele roos te geven en te zeggen dat ze geliefd zijn. Want iedereen heeft het wel eens nodig om te deze drie woorden te horen: Jij bent geliefd!

Natan 16 jaar